La vida a Barcelona

 

L'ENTORN

Al nostre centre hi arriben cada any alumnes d'arreu del món. Potser, uns dels motius pel que han triat Microfusa sigui la nostra ciutat, sense voler desmerèixer en absolut altres localitats on Microfusa disposa de centres autoritzats i on es poden fer alguns dels nostres cursos. La realitat és que Barcelona s'ha convertit en una de les ciutats europees més visitades.

 

La ciutat gaudeix d'una àmplia diversitat cultural, activitats variades, una gran arquitectura, festivals..., i sobretot una gent acollidora i tolerant. Els/les nostre estudiants provinents de fora, poden combinar els seus estudis amb la descoberta de la ciutat Barcelona.

Un cop aquí, trobaran una ciutat mil·lenària, on els edificis i l'arquitectura els poden dur des de l'època Romana fins a obres de, entre d'altres coneguts arquitectes del moviment Modernista, Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch...(La Sagrada Família, Parc Güell i l'Hospital de Sant Pau es troben a pocs minuts del nostre centre)

 

Per altra banda, la diversitat cultural ens dota de grans museus, activitats (exposicions, teatres, concerts, etc.). Destacant la producció de Festival d'abast internacional, com el Festival de Música Electrònica Sonar i el Festival Primavera Sound.

 

ALLOTJAMENT

Una de les necessitats bàsiques pels alumnes vinguts de fora és l'allotjament. A Barcelona existeixen diferents tipus d'allotjaments pels estudiants. 

Una de les coses més habituals entre els alumnes que ens han arribat a l'escola és llogar una habitació en un pis compartit. Per a això ha ha moltes pàgines dedicades a Internet que es permeten buscar i remenar. Es freqüent entre el nostre alumnat que trobin un pis a prop de la nostra zona. En molts casos, també, acaben trobant un altre similar o de millor característiques, i/o en millors condicions econòmiques, gràcies a la interacció d'altres alumnes o bé a través del taulell d'anuncis de l'escola. 

Altres opcions passen per cercar una residència d'estudiants. Aquestes solen oferir serveis addicionals al propi llogue, com pensió alimentària, servei de bugaderia, servei domèstic, etc.

 

PERMISOS I VISATS

Si no ets d'origen nacional o d'un país de l'UE (Alemanya, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Països Baixos, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania i Suècia), o de Liechtenstein, Islàndia, Noruega y Suïssa, per a poder realitzar un curs de durada igual o superior a sis mesos es requereix obtenir la targeta d'estànça per estudis (NIE)

Per a poder aconseguir aquest document es necesari, ABANS de la teva arribada a territori d'Espanya, que tramitis als consultats d'Espanya del teu país el "visat d'estança per estudis", amb aquest visat d'estudis (tipus D), un cop arribis a territori espanyol, disposes de 30 dies per a apropar-te a una comissaria de policia per sol·licitar el NIE. El NIE et permetrà estar-hi legalment i inclòs viatjar pels països de l'UE i amb tots aquells que hi hagin signat el tractat de llibre circulació amb Espanya.