Instaŀlacions

 

  L' Escola microFusa a Barcelona  
  Plano escuela Barcelona  
  Arquitectes: Bàrbara y Balanzó y Toni Barceló
Inginiería Acústica: David Vives (microFusa)
 

Tour virtual amb Street View

Les instal·lacions del nostre centre, estan dissenyades per poder satisfer les necessitats didàctiques que sorgeixen durant el desenvolupament d'un curs relacionat amb la tecnologia audiovisual, alhora que reflecteixen fidelment les condicions de treball existents en un entorn professional qualificat.

Els espais es divideixen en:

Aules: en elles s'imparteixen les classes teòriques. Disposen de sistema de projecció visual, altaveus d'estudi i connexió WIFI.

Aules d'informàtica: En elles es realitzen les classes pràctiques guiades. Trobem un ordinador a la disposició de cada alumne, en el qual té instal·lades les llicències dels programes més habituals en l'entorn audiovisual (Protools, Logic, Ableton Live, Cubase, NI Komplete, Final Cut...). L'ordinador del professor està connectat al sistema de projecció i a monitors d'estudi per poder realitzar les classes amb la major eficiència. Aquestes aules se cedeixen als alumnes perquè puguin estudiar i practicar.

                    

Cabines de Dj. En aquests espais realitzem els cursos de Dj. L'equip està format per: reproductors de vinils (Technics, Vestax, Stanton), reproductors de CDs (Pioneer DJ), reprductros, taules de mescles, controladors, processadors d'efectes i caixes de ritme (NI Maschine). Una de les cabines de Dj se cedeix als alumnes d'aquests cursos, i es lloguen a alumnes i ex-alumnes.

Estudis de Producció. Estudis dissenyats per a la creació musical, la producció de la música electrònica, *remixes, *botlegs, etc. En les seves instal·lacions trobem superfícies de control per a la mescla, un ordinador amb els mateixos programes que es troben a les aules (Protools, Logic, Ableton Live, Cubase, NI Komplete, Final Cut...), sintetitzadors maquinari (Moog, Novation, Roland..), previs de micro, processadors, i caixes de ritmes (NI Maschine, Akai Renaissence, Novation Launchpad).

                    

Estudis d'edició i mastering. Són espais habilitats per a les funcions d'edició d'àudio i la masterització. Disposen de sistemes Avid Protools, plugins per al processament (Waves), maquinari de EQ i dinàmica (Avalon) i sistema de monitoratge acústic.

                    

Estudis d'enregistrament i de post-producció. Estudis totalment equipats amb els sistemes més habituals de treball en condicions professionals. En aquests estudis s'han realitzat treballs editats reals. Tres dels estudis disposen d'una taula de mescles analògica (SSL AWS 900), una digital (Yamaha PM5D) i un controlador (Avid D-Command) cadascun, reproduint així les tres possibles configuracions que podem trobar en un entorn de treball. A més l'equipament es completa amb sistemes d'enregistrament Avid Protools HD, processadors (Avalon, TL Àudio, TC Electronic, Lexicon...), sistema de monitoratge (Genelec, Dynaudio, Yamaha, Event, Tannoy...) i un complet set de micròfons per a cada estudi (Neumann, AKG, Sennheisser, Shure, Rode, Audio-Technica...).

 

                   

En tots aquests estudis es realitzen classes guiades pel professor i també se cedeixen per realitzar pràctiques, depenen del curs i el nivell que s'està realitzant.
Les instal·lacions de complementen amb un club per als alumnes, on es poden consultar llibres, internet, prendre un cafè... A més el centre compta amb una gran superfície destinada a la producció i recerca continuada, en la qual el professorat de manté constantment al dia de les últimes tecnologies.